Bakken maar: bananenbrood

Vorige week werd ik gebeld door (oud)collega Mirjan, altijd gezellig!
Ze had een vraag: of ik nog een herfstige kooktip had?

Tips heb ik genoeg, alleen niet altijd voor iedereen even bruikbaar.
Succes is nooit verzekerd.
Het is handig om een enthousiaste dosis experimenteerdrang te hebben en een snufje basishouding – dat ieder misbaksel dat je creëert de inspiratie geeft om het een volgende keer anders te doen.

Misschien dat mijn enige werkelijk bruikbare tip is: gebruik kleine bakvormen.
Dan zit je niet iedere keer tegen een joekel van een ingezakte taartpap aan te kijken.

Maargoed, een baktip. Afgelopen jaar ben ik aan het knutselen gegaan met iets wat je op ieder moment van de dag kan eten, lekker is, dat ook nog een soort van verantwoord of gezond is, of in ieder geval redelijk MS-dieet-proof..bananenbrood!

Lees verder “Bakken maar: bananenbrood”

Zaai!

Naar aanleiding van de blog ‘Wakker worden in Quarantaine’, kreeg ik een paar vragen over zaaien. Even voor de helderheid: ik ben geen beroepskweker, ook al heb ik dan een warmhoudplaatje en een groeilamp. Ik heb geen planning en laat mij graag verrassen.
Daarom deze keer dit onderwerp als Tip van de Week.

Wat heb je nodig?
Het enige wat je nodig hebt is potgrond (of zaai/stekgrond, of gewoon aarde uit de tuin, als je die hebt), een potje met gaatje(s) aan de onderkant en zaden.
Zet dat potje op de vensterbank.
Dan staat ie warm, in het licht. En belangrijk: niet op de tocht. Iedere dag een piepklein beetje water en.. wachten.

Lees verder “Zaai!”

Pittige paprikasoep

Deze keer een kooktip van de week. (Een week is bij mij een vrij rekbaar begrip).
Groenten zijn erg gezond, maar ik hou er niet van om ze rauw weg te knagen. Zeker niet in de winter. Ik ben dol op soep. In ieder seizoen lekker.
Natuurlijk is het wel zo makkelijk om een blik, pak of zak open te trekken, maar zelf maken is niet moeilijk. Perfect om te experimenteren. Je kan het zo gek maken als je wil. Een (staaf)mixer is dan wel handig, die maakt van alles een egale massa. Of minder egaal, als je hem op standje ‘grof’ zet.
Het snijden van de paprika’s is het meeste werk. En daar kan je zelfs een keukenmachine voor gebruiken, maar die heb ik dan weer niet.

Lees verder “Pittige paprikasoep”

Tip van de week

Deze keer een superleuke kledingtip, namelijk: Draag je dag!

Roodkapje draagt haar mandje met koekjes. Maar je kan Roodkapje natuurlijk ook dragen..
Detailfoto van jurkje van Elizz


Sinds ik niet meer hoef na te denken of mijn kleding wel neutraal genoeg is voor het werk (of in in ieder geval niet te afleidend en opvallend), is kijken wat ik aantrek een heerlijk begin van de dag geworden.
Ik zit voor mijn kledingkast en denk: hoe voelt het vandaag? Wat is het weerbericht, zowel bij mij als buiten? Waar heb ik zin in? Waar verlang ik naar? Hoe zou ik willen dat het was? Dan zijn er vele opties mogelijk. Niet alleen in prints, maar ook in structuur.

Lees verder “Tip van de week”