Welkom!

Leuk dat je mijn website bezoekt.
De blogs gaan over mij, Christine. Misschien ken je me niet. Misschien was ik je collega, je begeleider, je klasgenoot, je docent.

Iedereen kan wel eens iets meemaken waardoor je leven ineens op zijn kop staat.
Dat is voor mij niet anders: ik was Begeleider Van en werd Begeleider Met.
De blogs beginnen bij mijn ziekmelding (vanwege een nekhernia) in 2018, toen ik nog ambulant begeleider van mensen met NAH was.
Ik kreeg te maken met een neuroloog, revalidatie, weerstand, MRI’s, onderzoeken, goed bedoelde raad, het UWV, afhankelijkheid, een WMO-keukentafelgesprek, hulpmiddelen, neuropsychologisch onderzoek, een diagnose. Net als eerder, met het grote verschil dat het nu over mij ging.
Hoe behoud je dan het overzicht? Bij mij hielp/helpt het om te schrijven. Daar heb ik altijd plezier in gehad, nu nog. Een aantal jaar geleden typte ik wekelijks een gezellig berichtje naar mijn collega’s met een weerbericht en allerhande tips. Niet allemaal even bruikbaar, maar het was even wat anders dan werk en hersenletsel. Tot voor kort mailde ik mijn collega’s over wat ik gedurende mijn afwezigheid mee maakte. Toen wist ik nog niet dat ik na mijn ziekmelding niet meer terug zou komen. Sterker nog, dat ik nu helemaal afgekeurd zou zijn.
Nu mijn dienstverband van rechtswege ten einde loopt (twee jaar ziekte..), heb ik de tijd om eindelijk stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd. Wat er nú gebeurt.
Een blog is dan ideaal. Het helpt me om te ordenen, in te zoomen; het dwingt me om bij het onderwerp te blijven; het geeft me de gelegenheid iedere gebeurtenis nog eens te bekijken, te voelen.
Ik schrijf niet meer om mensen op de hoogte te houden. Wel om mijn verhaal te vertellen, mijn gedachten en waarnemingen te delen. Wie zitten daar op te wachten?
Misschien alleen mijn familie en vrienden. Misschien ieder ander, begeleider of niet, die zich wel eens heeft afgevraagd: wat nou als míj dit zou overkomen?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in mijn innerlijke keuken.
Met wisselend perspectief: soms van de ene, dan weer van de andere kant van de tafel.

Misschien kende je me. Dan weet je me nu weer te vinden.

Groetjes van Christine
Vrijdag 13 november 2020

Recente berichten

Terugblik op mijn 2021

Op het eerste oog lijkt het een jaar van niks: je begint met een lockdown en eindigt ermee. Ondanks de vaccins, een bonte verzameling maatregelen en versoepelingen, aannames en beloftes.2021 was voor veel mensen een nog moeilijker jaar dan 2020.Een jaar om snel te vergeten, hoorde ik hier en daar. Voor mij was het een […]

Slaaptips

Mijn vorige blog ging over een slapeloze nacht.
Op de valreep van 2021 deze keer wat tips over hoe je daarmee om kunt gaan.

De oorzaken van slapeloosheid kunnen uiteenlopend zijn, zoals een verstoorde hormoonbalans; psychische aandoeningen als depressie, angst en stress; lichamelijke toestanden als jeuk of pijn; apneu; overmatig alcoholverbruik en/of voeding..
En dan heb ik het nog niet eens over de stand van de maan, luidruchtige buren of nachtelijke bouwwerkzaamheden.
Oorzaken kan je niet altijd zelf aanpakken.

Wat kan je wèl zelf doen om (beter) te slapen?
Onderstaande tips zijn mijn toppers na een maand onderzoeken en uitproberen.

Ik ga slapen, ik ben moe..
(meer…)

Slapeloze nacht

Slaap is mijn beste energie-gever.Het zó fijn om je even over te geven aan niets.‘Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden vandaag’. Zoiets.Dat vind ik zo lekker aan de winter: buiten is het koud en guur, binnen warm en geborgen. De natuur gaat in de rust, en ik ook. Winterslaap-tijd. Jammer genoeg lukt […]

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.