Geplaatst in Tip van de week

Tip van de week

Deze keer een superleuke kledingtip, namelijk: Draag je dag!

Roodkapje draagt haar mandje met koekjes. Maar je kan Roodkapje natuurlijk ook dragen..
Detailfoto van jurkje van Elizz


Sinds ik niet meer hoef na te denken of mijn kleding wel neutraal genoeg is voor het werk (of in in ieder geval niet te afleidend en opvallend), is kijken wat ik aantrek een heerlijk begin van de dag geworden.
Ik zit voor mijn kledingkast en denk: hoe voelt het vandaag? Wat is het weerbericht, zowel bij mij als buiten? Waar heb ik zin in? Waar verlang ik naar? Hoe zou ik willen dat het was? Dan zijn er vele opties mogelijk. Niet alleen in prints, maar ook in structuur.

Ik noem een paar voorbeelden: is het koud en grijs? Dan is het een geweldige dag voor behaaglijk, donker, zacht. Dus een lange, donkere, superzachte trui.
Is het koud en grijs en heb ik toch zin in de zon? Een shirt met hawaii-print en palmbomen en een vrolijk gekleurd vest.

Waar vind ik al die leuke kledingstukken en prints?
Op marktplaats: zoek bij Kleding de print die je zoekt, paraplu bijvoorbeeld.
Op de markt: die geweldige stof met hakken op het plaatje op iedere pagina heeft mijn moeder gevonden en er een prachtig shirt van gemaakt.
Op bepaalde websites van ontzettend creatieve mensen, vaak éénvrouws-ondernemingen, die stoffen inkopen, ontwerpen en kleren maken, zoals http://www.elizz.nl.
Er zijn er dus meer die gelukkig ook nog steeds zo vrij kunnen werken. Maar Marjo van Elizz heb ik in de loop van de jaren leren kennen. Ze woonde in de buurt van een cliënt van mij. Toen ik voor het eerst een jurkje bij haar op ging halen, keek ik mijn ogen uit.
Een kast vol kantjes, randjes, elastiekjes; planken vol stoffen.. Nu woont ze daar al lang niet meer, maar ze maakt nog steeds prachtige dingen. Ondanks dat ze het heel druk heeft nu, maakt ze alles nog zelf! Dat maakt de levertijd wat langer, maar verheugen is ook leuk.
Alles is mogelijk bij haar: zie je een jurk, maar had je liever een shirt? Geen probleem. Korter, langer, op maat, meer of minder kant: doet ze. Als ze een beter idee heeft, zegt ze dat ook. Ik ben nogal van de verzoeknummers. Ook dat kost wat meer tijd, maar het plezier om samen te kijken (al is het nu via mail) is voor mij onbetaalbaar! Zo hebben we elkaar de afgelopen jaren een beetje kunnen meemaken en volgen, vandaar dat ik haar website nu specifiek benoem (en dat vond ze goed).

Een mooi voorbeeld van hoe ik deze tip van de week ‘uit draag’, is mijn nieuwste aanwinst: een jurkje van Elizz in stof met Roodkapje-print.
Bij Roodkapje moet ik altijd denken aan dat liedje: ´k ga naar grootmoeder koekjes brengen’.. Dat liedje schoot altijd door mijn hoofd als ik naar cliënt M. ging, een eigenzinnige dame van diep in de tachtig.
Ik bracht altijd koekjes mee voor ons.
Soms is het een heerlijke dag om je te hullen in een warme herinnering..

4 gedachten over “Tip van de week

  1. Christine wat ontzettend mooi geschreven. Ook fijn dat je daar plezier uithaalt.
    Momenteel ben ik bezig met het naaien van kinderkleding voor mijn kleindochter. 20 jaar niet gedaan. Heerlijk rustig achter de naaimachine met een muziekje op.
    Lieve groet,

    Hilly

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s